Uvjeti kupovine

 

 1. OPĆE ODREDBE

Internetska trgovina www.inc.hr je u vlasništvu tvrtke INC d.o.o. (dalje u tekstu INC). INC omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.inc.hr koje je regulirano ovim Uvjetima kupovine.

 

 1. OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih uvjeta kupovine, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

 

 1. OSOBNI PODACI KUPACA/KORISNIKA

Za valjanu narudžbu proizvoda, osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost).

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

INC zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta kupnje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije.

Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.inc.hr stranica.

 

 1. MALOPRODAJNA I AKCIJSKA CIJENA

INC se obvezuje jasno, vidljivo i čitko istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14). INC će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji ili po posebnim uvjetima koji će biti jasno naznačeni na ovim internet stranicama, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje i posebne ponude. Nakon isteka roka akcijske prodaje ili posebne ponude, neće se primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

 

 1. PROIZVODI I RASPOLOŽIVOST

Podaci o proizvodima na www.inc.hr sačinjeni su temeljem baze podataka koju je tvrtka INC dobila od proizvođača, kao i podataka od strane ostalih naših dobavljača.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. INC posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda – ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na stranicama www.inc.hr podložni su greškama u prikazu (bugovima) nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.inc.hr, INC zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu.

 

 1. NARUDŽBA PROIZVODA I SLANJE PREMA KUPCU

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem vrlo jednostavno elektronskog formulara na INC internetskoj trgovini. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Kupac također željene proizvode može naručiti i telefonski.

Kupac naručene proizvode preko INC internetske trgovine može platiti na sljedeće načine:

 • E-bankingom
 • Općom uplatom (transakcijsko plaćanje)
 • Pouzećem bez dodatnih troškova za kupca

 

Kupac također može naručiti željene proizvode preko telefona – 051/587-296, uz plaćanje na sljedeće načine:

 • E-bankingom
 • Općom uplatom (transakcijsko plaćanje)
 • Pouzećem bez dodatnih troškova za kupca

 

Narudžba se smatra zaprimljenom:

 • U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada www.inc.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu

 

INC zadržava pravo onemogućiti kupcu plaćanje pouzećem ukoliko pretpostavi kako kupac ne namjerava platiti robu prilikom dostave, u tom slučaju će istom kupcu biti ponuđeno plaćanje općom uplatnicom (na transakcijski račun).

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, INC će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

 • Je li poruka u Junk/Spam folderu
 • Je li mailbox pun
 • Je li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na stranicu www.inc.hr te ako nisu u tom slučaju kupac treba ponovite proces naručivanja

 

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada INC zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, INC se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, INC ne jamči za raspoloživost proizvoda.

 

 1. PROCES KUPNJE U INC INTERNETSKOJ TRGOVINI

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina te da li je dostupan na skladištu.

Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u meni „Košarica“.

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su već uračunatim državnim davanjima. Pristupom meniju „Košarica“ kupac dobiva uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.

U nastavku, kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji je dužan upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužan je odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.

Prilikom narudžbe, za sve kupce na www.inc.hr naplaćuje se dostava (koju vrši dostavna služba DPD), neovisno o odabranoj količini i ukupnom iznosu naručenih proizvoda.

Nakon primitka podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.

Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankingom ili općom uplatnicom, a www.inc.hr ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će INC izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.

U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će www.inc.hr izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

 

 1. NAPLATA ODABRANIH PROIZVODA

Sve cijene izražene su u nacionalnoj valuti Republike Hrvatske, hrvatska kuna (kn), s uključenim davanjima. U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

 

 1. DOSTAVA

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave. Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavne službe (DPD) koju je odabrao INC te je se ista naplaćuje za kupce www.inc.hr.

INC se obavezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 8 radnih dana, no dostava se u praksi vrši unutar 4 radna dana.

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati u skladište INC jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti:

 • Da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu kupca odnosno primatelja
 • Da naručeni proizvod preuzme na adresi po dogovoru s dostavnom službom, uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja

 

Ukoliko kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail i odabere jednu od ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod biti će dostavnom službom upućen na adresu kupca.

Kada INC putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju, kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

 

 1. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA

INC odgovara za materijalne nedostatke na proizvodima koje prodaje na svojim stranicama, sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske, a posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, odnosno može odbiti primitak. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

Pri primitku robe, provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, a ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor INC jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti INC, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari), što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

Proces povrata proizvoda s materijalnim nedostatkom možete izvršiti ovdje

 

 1. PRAVO NA POVRAT PROIZVODA I UPLAĆENIH SREDSTAVA

Kupac ima pravo na povrat proizvoda i povrat uplaćenih sredstava u roku od 15 dana bez navođenja razloga.

Kupac pri tome mora osigurati:

– da je ambalaža proizvoda neoštećena

– da su svi dijelovi proizvoda neoštećeni uslijed mogućeg nepravilnog rukovanja

– da ništa od sadržaja pakiranja proizvoda ne nedostaje

Rok za povrat proizvoda i uplaćenih sredstava od 15 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata kroz 30 dana od primitka povrata robe. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

Iznos koji se povraćuje bit će iznimno umanjen za moguće troškove kartičnih operatera, ukoliko je proizvod prvotno naplaćen odabirom kartičnog plaćanja.

Kupac je dužan proizvod predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je kupac uputio svoju odluku o povratu proizvoda.

Izravne troškove povrata proizvoda snosi kupac.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.

Proces povrata proizvoda i uplaćenih sredstava možete izvršiti ovdje

 

 1. PRIMJENA UVJETA KUPOVINE

Korištenjem usluga www.inc.hr online trgovine prihvaćate ove Uvjete kupnje.

Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode..

INC ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove internet stranice te korištenjem informacija s ove internet stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

 

 1. ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje, kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora o kupnji proizvoda sa stranica www.inc.hr.