INC tim opet u akciji – uspješno je dovršen projekt izgradnje Snoezelen kabineta u Koprivnici

Uz sve potrebne mjere opreza i zaštite protiv koronavirusa, u četvrtak smo se uputili  u Koprivnicu na instalaciju Snoezelen kabineta.

Kabinet se nalazi u predivno uređenom Centru za odgoj i obrazovanje „Podravsko sunce“, a mi smo ponosni što smo svojim idejama pridodali uređenju ovog prostora. Kabinet smo opremili glazbenim vodenim krevetom, projekcijama, interaktivnim tepihom, multisenzornim kutkom po mjeri, disko kuglom, interaktivnim panelom te neizbježnim senzoričkim setom za vizualnu stimulaciju.

Ako želite saznati kako iz prazne bijele prostorije nastane vrhunsko multisenzorno okruženje, proces izgradnje pogledajte u galeriji, a nakon toga ćemo vam otkriti koja komponenta ovog kabineta je INC favorit :)

Mačak koji se brzo sprijatelji sa svima!

Ovaj posebni mačak nam je u kratkom vremenu prirastao srcu stoga smo ga, zasluženo, odlučili predstaviti :-)

Radi se o interaktivnoj igrački koja svojim dizajnom i karakteristikama imitira pokrete i zvukove pravog kućnog ljubimca. Uz pomoć ugrađenih senzora reagira na podražaje iz okoline, a reakcije se mijenjaju u odnosu na mjesto dodira te nikada nisu predvidljive.  Iako je poznat kao mačak – robot, njegovi pokreti nisu robotski već realistični, a prate ih lagane vibracije, smirujuće predenje, ugodno mijaukanje i mekano krzno za koje smo se iz prve ruke uvjerili da se gotovo uopće ne razlikuje od pravog.

Jedinstveno iskustvo koje proizlazi iz igranja ovim ljubimcem čine već spomenuti senzori prikazani na slici niže. Ako pomazite svog ljubimca po obrazu, glavi, leđima ili trbuščiću, on će vam odgovoriti baš kao pravi kućni ljubimac. Mačak je od nas dobio dodatan plus jer ne imitira nestašne kandžice pravih kućnih ljubimaca i nikada nije gladan :-)

Terapije uz pomoć životinja dugo se godina dokazuju kao iznimna metoda rada s osobama svih životnih dobi i raznih poteškoća, a imaju izravan utjecaj na smanjenje straha, stimuliranje socijalnog ponašanja, povećanje povjerenja i smanjenje negativnog stresa.

Međutim, kada postoji potreba, ali ne postoje prostorni ili organizacijski uvjeti za rad s terapijskim životinjama ili primjerice osoba ima strah od životinja, u pomoć uskače tehnologija i ovaj predivan realističan mačak koji dolazi u raznim bojama i dva načina korištenja – normalno i tiho. Iznimno je koristan prilikom provođenja terapija senzorne integracije gdje korisnika potiče na interakciju i učenje. Njegove vibracije i predenje djeluju umirujuće, dok osobama starije živote dobi briga o ljubimcu pruža olakšanje stresa i potporu kao i osjećaj svrhe.

Podijeli na društvenim mrežama!

Kontaktirajte nas za dodatne informacije i narudžbu!

KONTAKTIRAJTE NAS