Multisenzorni proizvod koji mališanima i odraslima mami osmijeh na lice

Podražaji iz okoline nemaju jednaki utjecaj na svakoga. Reakcije koje senzorni sprej stvara mogu varirati od jako ugodnih do intenzivnih, što ovaj proizvod čini jednim od najjednostavnijih, ali ujedno i najzanimljivijih proizvoda za senzornu stimulaciju.

Happy Senso je sprej s multisenzornim svojstvima, njegov intenzitet može varirati ovisno o načinu korištenja, a osjetila koja stimulira su njuh, dodir, sluh i vid.

Podijeljen je u dvije grupe – bijeli i u boji, a u INC-u možete naći ukupno osam varijanti:

  1. Bijeli slatkastog mirisa (Sweetness)
  2. Bijeli neutralnog mirisa (Neutral)
  3. Bijeli tropskog mirisa (Tropical)
  4. Bijeli mirisa mente (Mint-fresh)
  5. Crvene boje i slatkastog mirisa (Sweetness)
  6. Plave boje i neutralnog mirisa (Neutral)
  7. Žute boje i tropskog mirisa (Tropical)
  8. Zelene boje s mirisom mente (Mint-fresh)

Happy Senso razvijen je u suradnji s radnim terapeutima, logopedima i fizijatrima. Važno je napomenuti da je proizvod u skladu s EU Uredbom 1223/2009  o kozmetičkim proizvodima, dermatološki je testiran, hipoalergen i ne sadrži parabene. Nije toksičan – ukoliko se proizvod proguta, neće uzrokovati štetu. Nije ga potrebno ispirati s kože, upravo naprotiv, njegovi sastojci djeluju blagotvorno. Happy Senso s lakoćom se odstranjuje s odjeće i ne ostavlja tragove boje.

Tips and tricks:

  1. Sprej je potrebno dobro protresti prije upotrebe –  radnja koja se može koristiti kao dio fizičke aktivnosti
  2. Zagrijte ruke – sprej ima jači intenzitet u dodiru s toplom površinom

Pojedinačne aktivnosti:

Stol – aktivnost za prvo istraživanje Happy Senso spreja.

Na površinu stola nanesite malu količinu spreja i prstima ili dlanom istražite teksturu. Osluhnite zvuk koji proizvodi, približite se i osjetite miris. Zvuči kao jednostavna aktivnost, ali iznimno je bitna za prvo korištenje i upoznavanje s multisenzornim proizvodom. Korisniku je omogućena potpuna kontrola – način i vrijeme te intenzitet u kojem će ga istražiti u potpunosti ovisi o osobi koja ga koristi.

Dlanovi – aktivnosti koje uključuju dlanove su mnogobrojne, ali često i vrlo slične. Zato ćemo vam otkriti kako izvući najviše od Happy Senso spreja te kako regulirati njegov intenzitet:

1. Istisnite malu količinu proizvoda na dlan i bez dodatnih aktivnosti proučavajte kako se sprej pomiče i zvuči. Ova aktivnost ima najmanji intenzitet, a prati ju lagani efekt hlađenja.
2. Spojite oba dlana i držite ih spojenima bez dodatnog pomicanja. Ova aktivnost će vam omogućiti da jače čujete i osjetite sprej.
3. Protrljajte dlanove – aktivnost kojom se pojačava intenzitet i cjelokupni efekt spreja.
4. Istisnite veću količinu spreja na dlan i stisnite ga u šaku. Intenzitet se povećava, kao i zvuk. Propustite sprej kroz prste za dodatnu senzornu stimulaciju. Približite šaku ušima i osluhnite zvuk koji Happy Senso proizvodi.

Ogledaloistisnite željenu količinu proizvoda na vertikalno postavljeno ogledalo. Sprej će kliziti po površini ogledala.  Pokušajte ga zaustaviti prije nego dosegne dno i otkrijte nove senzorne podražaje pritiskom spreja na hladnu staklenu površinu.

Stopalaistisnite veću količinu proizvoda na čisti ravni dio poda i pritisnite bose noge na multisenzorni sprej (budite pažljivi – pod će biti sklizak). Druga opcija je masaža stopala s multisenzornim sprejem.

Ruke/nogeistražite razinu osjetljivosti dijelova tijela. Istisnite male količine spreja na nadlakticu, unutarnju stranu podlaktice, rame ili potkoljenicu i otkrijte koji dio tijela je osjetljiv, a na kojem dijelu tijela sprej skoro pa i ne primjećujete.

Rukovanje potiče komunikaciju i socijalni kontakt. Istisnite malu količinu spreja na sredinu dlana i pružite ruku osobi do sebe koja ima zadatak istražiti sprej dok se nalazi na vašoj ruci. Ukoliko želite smanjiti intenzitet aktivnosti,  osigurajte da se osobe uključene u aktivnost poznaju i ugodno im je u međusobnom prisustvu.

Grupne aktivnosti:

Krug – formirajte krug i svakome na desni dlan istisnite malu količinu Happy Senso spreja. Svi koji imaju sprej na ruci moraju ga rasporediti po dlanu u obliku kruga. Pružite ruku osobi do sebe koja će započeti aktivnost tako da stavi svoj dlan na vaš i istražuje multisenzorni gel. Aktivnost se nastavlja u krug.

Hodanje – na podu označite ravnu crtu sprejem i postavite grupu ispred linije – jedan iza drugog. Zadatak je hodati po liniji ocrtanoj sprejem. Aktivnost se može izvoditi bosih nogu ili u čarapama za bolje reguliranje intenziteta.

Puzanje – isto kao i u prethodnoj aktivnosti, ali u ovom slučaju, aktivnost se odrađuje puzanjem.

Jeste li koristili Happy Senso? Koje aktivnosti s multisenzornim sprejem su vam najdraže?

Podijeli na društvenim mrežama!

Kontaktirajte nas za dodatne informacije o Happy Senso proizvodima

KONTAKTIRAJTE NAS