fbpx
Kontakt2021-09-16T14:29:49+02:00

Kontaktirajte nas!

  INC

  INC je tvrtka specijalizirana za opremanje i instalaciju senzornih soba te pružanje usluga u prostorima multisenzornog okruženja. Naš tim odlikuje višegodišnje iskustvo rada i stručnost u realizaciji projekata s ciljem stvaranja izravne veze između industrije i krajnjih korisnika naših usluga.

  Alen Guštin

  Svestrani član tima koji uvijek u rukavu ima kreativno rješenje za nepredviđene i kompleksne situacije. Kao voditelj logistike brine da se poslovni procesi odvijaju neometano te je ključna osoba u realizaciji projekata i kreiranju poslovnih strategija.

  Alen Guštin

  Kreativnost i želja da krajnjim korisnicima pruži najbolji mogući proizvod i uslugu čine Antoniu ključnom osobom za područje marketinga, prodaje i financija. Sudjeluje u kreiranju poslovnih procesa i strategija, a nije joj stran niti rad na terenu.

  Antonia Žmikić
  Edis Tabaković

  Mladi veteran industrije s iznimnim iskustvom projektiranja senzornih soba. Svoja multidisciplinarna znanja konstantno nadograđuje i upotrebljava s ciljem izrade projektnih rješenja u potpunosti prilagođenih vašim potrebama.

  Edis Tabaković
  Lidija Iličić

  Lidija Iličić, magistra edukacijske rehabilitacije i doktaranda logopedije, u INC-u je voditeljica kabineta za senzornu integraciju. Rad kabineta temelji na individualnim potrebama i mogućnostima svakog djetetea, a oslanja se na bogato radno iskustvo rada s djecom s teškoćama, posebno s djecom s poremećajima iz spektra autizma.

  Lidija Iličić

  Često postavljena pitanja

  Koji su koraci opremanja kabineta za senzornu integraciju ili Snoezelen sobe?2020-02-12T09:45:48+01:00

  Sve što je potrebno da opremite kabinet jest da nam se javite putem kontakt forme ili nas nazovete na 051/587-296. 

  • Inicijalni razgovor – s našim stručnim osobljem razmjenjuju se bitne informacije o namjeni prostora, najčešćim dijagnozama korisnika te karakteristikama postojećeg prostora
  • Besplatna izrada idejnog rješenja – naš stručni tim dizajnira prostor potpuno prilagođen korisnicima i djelatnicima ustanove
  • Instalacija – naši certificirani instalateri vrše instalaciju u vašoj ustanovi popraćenu tehničkom edukacijom o pravilnom rukovanju i održavanju svih isporučenih elemenata
  • Dodatne usluge – naše osoblje vam stoji na raspolaganju za sve dodatne zahtjeve, između ostalog vršimo pripreme planova električnih instalacija, dodatne projektne dokumentacije, specifikacija opreme te popratnih edukacija
  Koliko traje projekt opremanja?2020-02-04T14:31:47+01:00

  Kompletno idejno rješenje te troškovnik opremanja izrađuju se u roku 3-7 radnih dana od inicijalnog razgovora. Isporuka standardnih elemenata se vrši unutar 30 dana, dok se opremanje cjelokupnog kabineta s elementima izrađenim po mjeri isporučuju i instaliraju unutar 60 dana.

  Kome je namijenjena senzorna soba?2020-02-04T14:31:43+01:00

  Kada mozak ima poteškoće u obradi informacija koje dolaze iz naših osjetila i ne zna kako primjereno odgovoriti na senzorne zahtjeve koje mu okolina postavlja, javlja se poremećaj senzorne integracije. Senzorna soba namijenjena je korisnicima s teškoćama senzorne integracije kao prostor u kojemu mogu sigurno i neometano učiti, igrati se i razvijati se. Najčešće su to korisnici s dijagnozom poremećaja iz spektra autizma.

  Cijena senzorne sobe?2020-02-04T14:31:27+01:00

  Cijena senzorne sobe ponajviše ovisi o odabranim elementima senzorne sobe. 

  Dodatni faktori koji utječu na izbor elemenata, a time i na cijenu senzorne sobe su:

  • Kvadratura prostora 
  • Tip sobe (Snoezelen/kabinet za senzornu integraciju)
  • Visokotehnološki elementi (poput interaktivnih projekcija)
  • Oblaganje prostora strunjačama
  • Potreba za izradu specijaliziranih konstrukcija po mjeri (npr. izrada greda za stropove bez adekvatnog sidrišta za ljuljačke)
  • Količina elemenata koji su rađeni po mjeri
  • Potrebnim adaptacijama prostora

  Tako se cijena opremanja kompletne Snoezelen sobe ili kabineta za senzornu integraciju kreće u rasponu od 50.000,00 kn pa sve do 300.000,00 kn za visokotehnološke projekte.

  Je li moguće nadograditi postojeći kabinet?2020-02-04T14:31:12+01:00

  Nadogradnja odnosno oplemenjivanje postojećih kabineta se može izvršiti:

  • Implementacijom novih “centralnih” elemenata prostora poput multisenzornog Snoezelen kutka s mjehurićima ili bazena s lopticama gdje se znatno mijenja raspored postojećeg kabineta
  • Didaktičkim setovima opreme posebno dizajniranima za pojedine skupine korisnika i terapijske aktivnosti
  Kako ćemo održavati i servisirati opremu?2020-02-04T14:31:01+01:00

  Po završetku instalacije, osiguravamo tehničku edukaciju djelatnicima ustanove, o pravilnom rukovanju i održavanju svih isporučenih elemenata. Po završetku edukacije dobivate direktan kontakt tehničara na čiji broj se možete javiti s bilo kakvom nedoumicom o održavanju ili upotrebi opreme.

  Po čemu se razlikuju Snoezelen soba i kabinet senzorne integracije?2020-02-04T14:30:53+01:00

  Snoezelen soba je prostor namijenjen opuštanju i pasivnom istraživanju te je najčešće namijenjen korisnicima s demencijama, višestrukim teškoćama, poremećajima u ponašanju i mentalnom zdravlju te korisnicima starije životne dobi. Najčešći elementi koji se koriste u opremanju su: tuba s mjehurićima, vodeni glazbeni krevet, LED lampice i svjetla, interaktivni paneli, taktilni paneli, projektor…

  Kabinet za senzornu integraciju je prostor namijenjen provedbi terapije senzorne integracije. Prostor je postavljen na način da potiče aktivno istraživanje, a najčešći korisnici su djeca s poremećajem iz spektra autizma, ADHD-om, motoričkim teškoćama ili specifičnim teškoćama učenja. Najčešći elementi koji se koriste u opremanju su: tobogan, bazen s lopticama, švedske ljestve, strunjače raznih oblika i tekstura, trampolin…

  Kada se najranije javiti logopedu ili edukacijskom rehabilitatoru?2020-02-04T14:30:46+01:00

  Nikad nije prerano javiti se ako se uoče teškoće u djetetovom razvoju. Logopedu ili edukacijskom rehabilitatoru potrebno je javiti se čim prije kako bi se s tretmanom krenulo na vrijeme.

  Koje terapije provodi logoped?2020-02-04T14:30:39+01:00

  U  logopedsku terapiju uključuju se osobe svih dobnih skupina, a neki od poremećaja koji zahtijevaju stručnu pomoć logopeda su: artikulacijski i fonološki poremećaji, poremećaji tečnosti govora – mucanje i brzopletost, motorički govorni poremećaji – dizartrija i apraksija, jezični poremećaji, specifične teškoće učenja – disleksija, disgrafija i diskalkulija, poremećaji iz spektra autizma, oštećenja sluha, disfagija…

  Osnovni cilj je unaprjeđenje djetetovih komunikacijskih, jezično – govornih i vokalnih sposobnosti u prirodnom i poticajnom okruženju na način da se poštuje djetetov senzorni profil, kognitivni stil te uvažavaju razvojne specifičnosti. 

  Koje terapije provodi edukacijski rehabilitator?2020-02-04T14:29:45+01:00

  Edukacijski rehabilitator u INC-u provodi terapiju senzorne integracije namijenjenu djeci sa senzoričkim teškoćama. Najčešće se radi o djeci s poremećajima iz spektra autizma, ADHD-om, motoričkim teškoćama, specifičnim teškoćama učenja ili poremećajima u ponašanju. Edukacijski rehabilitator planira kako će koristiti pojedini element te prilagođava aktivnosti ovisno o sposobnostima i potrebama djeteta u svrhu razvoja djetetovih senzoričkih, motoričkih i spoznajnih vještina.

  Naslov

  Go to Top