Preskoči na sadržaj

Kako koristiti Happy Senso?

HAPPY SENSO je senzorni sprej (ili “pjenica” kako ga naši mališani zovu) koji stimulira osjetilo VIDA - boje, NJUHA - arome, SLUHA - šuštanje i DODIRA - pucketanje.

Pjenica stvara reakcije od jako ugodnih do intenzivnih, što ovaj senzorni sprej čini jednim od najjednostavnijih i najzanimljivijih proizvoda za senzornu stimulaciju.

HAPPY SENSO je dermatološki testiran, hipoalergen, ne sadrži parabene i nije toksičan - ukoliko se proizvod proguta, neće uzrokovati štetu.


Aktivnosti za korištenje

Pjenicu je potrebno dobro protresti prije upotrebe - radnja koja se može koristiti kao dio fizičke aktivnosti.

Zagrijte ruke - pjenica ima jači intenzitet u dodiru s toplom površinom.

Stol - aktivnost za prvo istraživanje Happy Senso pjenice. Na površinu stola nanesite malu količinu proizvoda i prstima ili dlanom istražite teksturu. Osluhnite zvuk koji proizvodi, približite se, osjetite miris i upoznajte se s multisenzornim podražajima.

Dlanovi - aktivnosti koje uključuju dlanove su mnogobrojne, ali često vrlo slične. Možete istisnuti malu količinu proizvoda na dlan i samo proučavati kako se pjenica pomiče i zvuči, spojiti oba dlana, protrljati dlanove, stisnuti u šaku. Na vama je da isprobate :)

Ogledalo - istisnite željenu količinu proizvoda na vertikalno postavljeno ogledalo. Pjenica će kliziti po površini ogledala, a vi ju pokušajte zaustaviti prije nego dosegne dno i otkrijte nove senzorne podražaje pritiskom pjenice i dlanova na hladnu staklenu površinu.

Stopala - istisnite veću količinu proizvoda na čisti ravni dio poda i pritisnite bose noge na pjenicu (budite pažljivi - pod će biti sklizak). Druga opcija je masaža stopala Happy Sensom.

Ruke/noge - istražite razinu osjetljivosti dijelova tijela. Istisnite male količine pjenice na nadlakticu, rame ili potkoljenicu i otkrijte koji dio tijela je osjetljiv, a na kojem dijelu tijela podražaj i ne primjećujete.

Rukovanje - potiče komunikaciju i socijalni kontakt. Istisnite malu količinu proizvoda na sredinu dlana i pružite ruku osobi do sebe. Opišite jedan drugome podražaje koje osjećate.


Grupne aktivnosti

Krug – formirajte krug i svakome na desni dlan istisnite malu količinu Happy Senso spreja. Svi koji imaju sprej na ruci moraju ga rasporediti po dlanu u obliku kruga. Pružite ruku osobi do sebe koja će započeti aktivnost tako da stavi svoj dlan na vaš i istražuje senzorni sprej. Aktivnost se nastavlja u krug.

Hodanje – na podu označite ravnu crtu sprejem i postavite grupu ispred linije – jedan iza drugog. Zadatak je hodati po liniji ocrtanoj sprejem. Aktivnost se može izvoditi bosih nogu ili u čarapama za bolje reguliranje intenziteta.

Puzanje – isto kao i u prethodnoj aktivnosti, ali u ovom slučaju, aktivnost se odrađuje puzanjem.